Szokatlan alaptörténettel jön a legújabb Pixar mese, a Coco

0
10708

A legújabb Pixar alkotás várhatóan 2017 őszén érkezik a hazai mozikba Coco címmel. Az alkotók korábban kidobott előzetese mellé megérkezett egy második trailer is, így lassan kibontakozik az alaptörténet.

A főszereplő Miguel, egy kisfiú, akinek minden vágya, hogy ha felnő zenész lehessen. Egy bűvös gitárt megpendítve azonban hirtelen a túlvilágon találja magát. Azt várnánk, hogy  a kisfiú megrettenjen ebben a szituációban, de nem ez történik. Ugyan kissé megszeppen, de inkább ő okoz riadalmat a halottak körében. Persze gyorsan a helyére kerülnek a dolgok, kiderül, hogy a koponyák és csontvázak nagyon is jó fejek, szeretnek mókázni, a túlvilági hangulat pedig, hogy úgy mondjuk, egyenesen haláli. Miguel találkozik elhunyt családtagjaival is, akik segítenek neki visszajutni az élők birodalmába.

A halál és az elmúlás nem feltétlenül gyermekeknek való, így a témaválasztás szokatlannak mondható, de megtekintve az előzeteseket láthatjuk, hogy a kivitelezés abszolút gyermekbarát. A témának köszönhetően némi melankólia átszövi a történéseket, de összességében egy vidám, színes, vibráló, mexikói folklór hangulat uralja az alkotást. Az amerikai mozikban november 22-étől lehet megtekinteni hogyan is alakul Miguel és a holtak sztorija, remélhetőleg nekünk sem kell sokkal tovább várnunk, hogy beülhessünk a Coco vetítésére.

Egy kép a Cocoból Forrás: Pixar

 

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérlek, hogy írd ide a hozzászólásodat!
Kérlek, hogy írd ide a neved!