Aranyhaj és Pascal – avagy egy igaz barátság története

0
11842

Bizonyára senkinek nem kell bemutatnunk ezt a 2010-es, egész estés animációt. Az alkotás minden idők legköltségesebb Disney-filmjeként vonult be a köztudatba és ennek megfelelően az egyik legkáprázatosabb látványvilággal büszkélkedhet. Nem csoda, hogy számos ember a kedvenceként tartja nyilván a csodálatos történetet.

 

Ragadjunk ki ezúttal a meséből két szereplőt, pontosabban két szereplő egymásra találását. Azzal nem mondunk újat, hogy a toronyba zárt leányzó leghűségesebb társa Pascal, a bájos kis kaméleon. De vajon hogy találkoztak össze, és miként lettek valóságos lelkitársak?

A választ az Aranyhaj sorozat egyik epizódja tárja elénk. Az alkotás az Aranyhaj és a nagy gubanc, valamint az Aranyhaj – Örökkön-örökké című rövidfilm közti időszakot öleli fel és meglehetősen friss. Olyannyira, hogy a 2017 márciusi, amerikai premiert követően hazánkban, 2017. szeptember 25-én került bemutatásra a sorozat.

Nos, Pascal a hétköznapi kaméleonok gondtalan életét éli édesanyja oldalán, mígnem egy napon a hüllőmama kígyótámadás áldozatául nem esik. A kis Pascalnak sikerül kereket oldani.

Az elárvult állatka céltalanul bolyong az erdőrengetegben, amikor meghallja a toronyban raboskodó Aranyhaj elbűvölő énekét. Kíváncsian mászik fel a toronyszoba ablakába, ám legnagyobb rémületére az anyját megtámadó kígyóba botlik és pillanatok alatt őse sorsára jut. Pontosabban jutna, ha, nem lenne Aranyhaj és az ő bűvös képessége. A magányos lány alaposan helyben hagyja a gonosz kígyót és tekintélyes hajkoronája gyógyító erejét használva feltámasztja a halálos sebet elszenvedő kaméleongyereket.

Sorsuk innentől megpecsétlődik, az eleinte félénk kaméleon gyorsan Aranyhaj legjobb barátjává válik. A hüllő beszélni nem képes, ám erre nincs is semmi szükség, ugyanis a tökéletes egymásra hangolódás következtében a két jóbarát szavak nélkül is remekül megérti egymást.

Sokkal később, amikor Aranyhaj már felnőttként elvágyódik toronybörtönéből, Pascal hűséges társként követi a lányt. Akkor is vele marad, amikor Aranyhaj megszabadul az őt fogva tartó Nyanya-Banyától és visszakerül édes szüleihez. A rabságban töltött idő után Aranyhaj nem kíván egyből koronás királykisasszonnyá válni, szülei beleegyezésével-na meg leghűségesebb társa kíséretével- kalandozni indul. Időközben többen is csatlakoznak Aranyhaj mellé, de a legigazabb barátja mindvégig Pascal marad.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérlek, hogy írd ide a hozzászólásodat!
Kérlek, hogy írd ide a neved!