Visszatér Mary Poppins, a csodálatos nevelőnő

0
11271

Bizonyára senkinek nem kell bemutatni Mary Poppins történetét. P.L. Travers, A csudálatos Mary című regénye nyomán készült ez a lenyűgöző Disney-film még 1964-ben. Az ausztrál írónő hallani sem akart regénye megfilmesítéséről, de Disney addig győzködte, míg végül beadta a derekát.

Balra az új (Emily Blunt), jobbra pedig az régi (Julie Andrews) Mary Poppins

A történet az 1900-as évek elején játszódik és egy olyan londoni család életét mutatja be, ahol az elfoglalt szülőknek nincs idejük a gyermekeikre. A probléma orvoslására nevelőnők tucatjait fogadják fel, de senki nem marad meg a csintalan testvérek, Michael és Jane Banks mellett. Ekkor lép színre Mary Poppins, a sajátosan szabad elveket valló nevelőnő és egy szempillantás alatt elvarázsolja a gyerekeket, majd fokozatosan az egész Banks családot.

A film akkoriban hatalmas sikert aratott, olyannyira, hogy az eredeti regény írónője egyből megenyhült, s további hét részt megírt a történet folytatásaként, ám ezek alig-alig jutottak be a köztudatba. Napjainkban annál fontosabbak, hiszen a The Walt Disney Company az ausztrál írónő 7 könyvének felhasználásával alkotja meg a film folytatását. A Mary Poppins visszatér, az 1930-as évek Londonjában játszódik és a már felnőtt Banks testvérek életét követhetjük nyomon.

A csodálatos nevelőnőt ezúttal Emily Blunt alakításában láthatjuk, de a filmben feltűnik egy kis jelenet erejéig az első részben kettős szerepet játszó Dick Van Dyke is. A folytatás David Magee (Pi élete) forgatókönyve nyomán készül és várhatóan 2018 karácsonya körül kerül mozivászonra.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérlek, hogy írd ide a hozzászólásodat!
Kérlek, hogy írd ide a neved!