Fény derült Dzsini titkára – Tisztázódott a rajongói teória Aladdin segítőjéről

1
10345

A történet elején megjelenő utcai árusban eleinte nincs semmi különleges. Ám szemfüles rajongók fejében szöget ütött egy elmélet, miszerint ez az utcai árus nem más, mint a mesében később felbukkanó Dzsini.

A feltevés azon alapszik, hogy az árusnak és Dzsininek eredeti szinkronhangja azonos, mindkét szereplőt a néhai Robin Williams szólaltatja meg. Az elmélet valódiságának eldöntésében a magyar rajongók dolgát nehezíti, hogy Mikó István és Józsa Imre személyében nálunk két külön szinkront kaptak az említett karakterek.

Azt már megszokhattuk, hogy a filmes rajongótábor imád elméleteket gyártani és egyesével kivesézni a legapróbb jeleneteket is. Arra már kevesebb a példa amikor egy-egy ilyen feltevés beigazolódik, de ebben az esetben éppen ez történt.

Az Aladdin rendezői, Ron Clements és John Musker egy interjúban elmondták ismerik a feltevést, miszerint Dzsini és az utcai árus személye megegyezik és töredelmesen bevallották ez bizony pontosan így igaz! Az eredeti tervek szerint ez a történet végére egyértelműen kiderült volna, ám néhány változtatásnak – illetve pár kimaradó jelenetnek köszönhetően ez a kapocs rejtve maradt.

Illetve elvileg rejtve maradt, de mint láthatjuk a vérbeli rajongók előtt nincs titok. A legapróbb turpisságot is bámulatos ráérzéssel szagolják ki, a két rendező jóvoltából pedig már biztosak lehetünk abban, hogy Dzsini nem más, mint a történet legelején felbukkanó házaló árus.

Íme a videó, ami bemutatja, hogyan végződött volna az Aladdin az első verzió szerint:

1 hozzászólás

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérlek, hogy írd ide a hozzászólásodat!
Kérlek, hogy írd ide a neved!