Most megtudhatod miért viselnek kesztyűt a Disney-mesék karakterei

0
7394

A Disney-figurák világszerte ismertek, sokunk kedvencei, de vajon a leghíresebb rajzfilmkarakter, Mickey-egér és számos közkedvelt mesefigura miért viselnek kesztyűt? Tekintsünk kicsit a kulisszák mögé, és nézzük meg, miért viselnek kesztyűt gyermekkorunk kedvencei!

1. Időmegtakarítás

Kezdetekben gondot okozott a kezek kidolgozott ábrázolása, rengeteg időt vett el az ujjak, a tenyér élethű megrajzolása, ezért az alkotók úgy döntöttek elnagyolják ennek a végtagnak az ábrázolását, ehhez pedig nem is találhattak volna célszerűbb eszközt, minthogy kesztyűbe bújtatták a figurákat.

2. Kontraszt

A Walt Disney első és máig leghíresebb karaktere, Mickey egér, 1928-ban született. Eleinte gonosz volt, végtagjai pedig cérnaszál vékonyságúak. Idővel módosítottak a kinézetén, szépen kikerekedett, egyre barátságosabb lett, végül ruhát, majd fehér kesztyűt is kapott. A kezdetekben fekete-fehér ábrázolásnál a végtagok s azok gesztikulációi könnyen beleolvadtak a háttérbe, ezért a kesztyűnek kiemelt jelentősége volt. De nem kizárólag a kontraszt megőrzése volt a cél.

3. Emberibb forma

Walt Disney szívéhez különösen közel állt Mickey egér karaktere, olyannyira, hogy 18 éven át a saját hangján szólaltatta meg a mára már Amerika jelképévé vált kis figurát. Nem titkolt szándéka az volt, hogy Mickey ne egy sima egér legyen, hanem emberibb jellegű szereplőnek tartsa a közönség. Ebben is segítségére voltak a fehér kesztyűk.

Később, a technika finomulása lehetővé tette volna a fehér kiegészítő elhagyását, de a Mickey egér karaktere így lett elterjedt s népszerűségének mi állíthatna nagyobb elismerést, minthogy 1978-ban saját csillagot kapott a hírességek sétányán.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérlek, hogy írd ide a hozzászólásodat!
Kérlek, hogy írd ide a neved!