Fenséges táj felett húzódik Németország leghosszabb függőhídja

A Geierlay függőhíd

0
8081

A Mörsdorf és Sosberg települések közti völgyet átívelő híd, Európa egyik leghosszabb, a németeknek pedig a leghosszabb függőhídja. Tervei már 2006-ban megvoltak, ám megvalósíthatatlannak minősítették s elvetették azokat. Mindössze 3 ember hitte, hogy megépíthető a híd, ezek közül az egyik később polgármester lett s szinte azonnal visszatért a függőhíd megvalósítási projekthez.

Az 1,2 millió Eurót kóstáló építményt 2015-ben adták át, 360 m hosszú, és mindössze 85 cm széles. Teljes súlya 57 tonna, és további 50 tonna a terhelhetősége. Ez annyit jelent, hogy egy időben kb. 600 ember tartózkodhat a hídon.

Mörsdorfban egy turisztikai központ is épült, innen 12 km-es gyaloglással közelíthető meg a híd, melynek használata ingyenes. A tervezők reményeinek megfelelően a függőhíd igazi turistacsalogató, ám az alatta tátongó mindegy 100m-es mélység sokakat elrettent. A legmerészebbek, akik vállalkoznak a hídon való átsétálásra csodás kilátásban gyönyörködhetnek, a völgy s a híd alatt futó patak lélegzetelállító látványt nyújt.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérlek, hogy írd ide a hozzászólásodat!
Kérlek, hogy írd ide a neved!