Varázslatos fotók a vadregényes Kanadáról

0
7814

Az észak-amerikai kontinens nagy részén elterülő Kanada, a világ második legnagyobb országa. Zimankós időjárási viszonyai ellenére rengeteg turistát vonz egész évben, hiszen szebbnél-szebb természeti látnivalókban bővelkedik.

Kezdjük máris a Sziklás-hegységgel, melynek a tartományba eső legmagasabb pontja a 3747 méteres Mount Columbia. A terület számos nemzeti parknak ad otthont, melyek az UNESCO világörökség kincsei. A Banff Nemzeti Park a világ 10 leglátogatottabb nemzeti parkja közt szerepel. Itt tekinthetjük meg a Peyto nevű gleccsertavat és a Columbia jégmezőt is.

A Jasper Nemzeti Park is számos gleccsernek, hegyi tónak, csodás zuhatagoknak ad otthont. S ha már zuhatag, akkor természetesen említsük a Niagara vízesést is. Ezt a gyönyörű és hatalmas vízáradatot a Kecske-sziget választja ketté, de nem csak ez osztja meg. A vízesés egyik fele Kanada- míg a másik már az Egyesült Államok területén fekszik.

Kanada legrégibb városa, Québec ad otthont a világ harmadik legnagyobb karneváljának, mely fő látványossága a hatalmas jégkastély.

Ha nem áll módunkban egy kanadai kiruccanás, gyönyörködjünk Alesandro Simić csodás fotóiban, melyek hűen adják vissza eme varázslatos vidék hangulatát.

Fotók: Alesandro Simić insta

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérlek, hogy írd ide a hozzászólásodat!
Kérlek, hogy írd ide a neved!