A Vaianában “elbújt” egy kedvelt Jégvarázs szereplő

0
14893

A Vaiana egy közkedvelt 3D-s animációs Disney film, amelyet amerikai közönség november 23-án, mi kicsit később, december 1-én láthattunk először a mozikban.

A mesében feltűnik egy aranyos Jégvarázs szereplő is. Ahhoz, hogy kiderítsük ki volt az a figura, meg kell néznünk az alábbi videót (Tamato rákos jelenetet), amely a Vaianában is elhangzik:

A megoldás előtt olvassuk el a mese történetét:

A VAIANA története

A mese Polinéziában játszódik. Egy ősi történet szerint a sziget istennőjének, Te Fitinek a szívét (ami egy smaragd színű kő) ellopta a tenger és a szél félistene Maui, hogy azt az embereknek adja. Egy út közben rátámadó lávaszörny miatt azonban Maui elveszíti a szívet, s vele együtt a félisteni hatalmát adó fényes kampót.

1000 évvel később Vaiana, a polinéziai törzsfőnök öntörvényű kislánya bemerészkedik az óceán vizébe, ami szétnyílik előtte s Vaiana megleli az elveszett smaragd követ. Apja felkapja a kislányt aki elejti a frissen talált kincset, de nagyanyja Tala felveszi azt. Éveken át hűen őrzi, s amikor a törzset éhínség fenyegeti, átadja Vaialának azzal, hogy juttassa vissza Te Fiti szívét, aki cserébe jólétet adhat a szigetnek.

Vaiala Mauihoz viszi a zöld követ, s kéri adja azt vissza Te Fitinek. Maui feltételt szab, a lánykának segítenie kell megkeresni az elveszett félisteni kampóját. Ez a tárgy többek közt arra is jó, hogy Maui különféle állatok képét tudja felölteni. Kalandok sokaságán át végül megkerül a varázskampó, de Maui időközben elfelejtette hogyan kell használni. Sólyom képében szeretne megjelenni, de ügyetlenkedése során majd minden állat sikerül, kivéve amit akar.

MEGOLDÁS LEJEBB

MÉG LEJJEBB

MÉG ENNÉL IS LEJJEBB

Megoldás:

Ha elég figyelmesek vagyunk itt üdvözölhetjük újra a Jégvarázsból ismert cuki kis szarvast, Svent, aki a sok félresikerült állatképmás közt villan fel egy pillanatra.

A történet vége Disneyhez méltó módon jóra fordul, Vaiana segítségével Te Fiti visszakapja szívét, aki a kopár Polinéziát gazdagon zöldellő területté változtatja, s a hős törzsfőnöksarj boldogan térhet vissza családjához.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérlek, hogy írd ide a hozzászólásodat!
Kérlek, hogy írd ide a neved!