Az orrszarvú egy kis simogatásért sétált az operatőrhöz

0
6635

A történet igazi főszereplője Garth De Bruno Austin, dél-afrikai operatőr, aki hosszú ideje elkötelezetten támogatja az orrszarvúk védelmét. Évek óta készít dokumentumfilmeket, melyekkel a vadorzás ellen kíván fellépni.

Épp egy ilyen film forgatása közben esett meg vele, hogy az egyik rezervátumlakó orrszarvú-akit Austin tisztes távolságból, minden szabályt betartva videózott-hirtelen megindult felé. A férfi pontosan tudta, hogy felesleges lenne meneküléssel próbálkozni. A legelés közben lomhán lépegető rinocérosz közel 40 km/h sebességgel fut és kifejezetten agresszív természetű állat.

Austin nem kis félelemmel nézett az elkerülhetetlen találkozás elé, ám legnagyobb meglepetésére az orrszarvú közelebb érve lassított, majd békésen odasétált hozzá és finoman nekidörgölőzött. Az operatőr óvatosan megérintette, majd simogatni és vakarászni kezdte az állatot, amit az láthatóan élvezett. Az alkalmi masszázst követően az állat békésen tovább állt.

Austin később mindenkit óvva intett attól, hogy utánozni próbálják őt! Elmondása szerint korábban több alkalommal is készített erről a példányról felvételeket, ez lehet az oka, hogy az állat biztonságban érezte magát a jelenlétében s nem támadóan lépett fel.

Főleg távol-keleti országokban az orrszarvútülköt csodaszernek tartják, feketepiaci ára eléri kilónként a 60 000 dollárt. Austint a személyes élménye még inkább arra sarkallja, hogy eloszlassa ezt a buta tévhitet, s minden eszközzel felhívja a figyelmet a kihalás szélére sodródott orrszarvúk védelmére.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérlek, hogy írd ide a hozzászólásodat!
Kérlek, hogy írd ide a neved!