Te rájöttél mit jelent ez a “titkos” kód a Disney mesékben?

0
6302

Hogy mennyire rejtett azt mindenki döntse el maga, de előbb nézzük meg miről is van szó! A szám, vagy inkább kód, amiről lehullt a lepel nem más, mint a bűvös A113. Így elsőre sokunknak semmi nem ugrik be, de szerencsére mindig akadnak olyan Disney rajongók, akik rejtett utalások felkutatásában lelik örömüket és előszeretettel meg is osztják ezeket a nagyérdeművel.

Az A113 egy visszatérő elem a Disney mesékben, számos helyen szerepel. A Verdákban több autónak is, köztük Matuka ez a rendszáma.

A Némo nyomában című mesében a Némót elrabló búvár fényképezőgépének A113 a típusszáma.

De említhetjük a bájos robotról szóló WALL-E történetét, ahol A113 a Föld kiürítési protokoll kód.

A Merida, a bátor egy jelenetében a bűvös kódot római számokkal a falba vésve (ACXIII) jelentetik meg az alkotók. (A legszemfülesebb összefüggéskeresőnek járó díj kétség kívül azé, aki ezt kiszúrta.)

Na de mi is ez az A113? Nem más, mint a kaliforniai művészeti egyetem, vagyis a California Institude of Arts egyik előadóterme. A tanteremben grafikai design és karakteranimáció órákat tartanak és számos ma a Disneynél dolgozó elismert szakember tanult és vizsgázott ott egykor. Az A113 gyakori szerepeltetése nem más, mint az érintettek jelképes tisztelete egykori tanáraik és régi iskolájuk előtt, hiszen az ott tanultak tették őket sikeressé.

Nos, kedves animáció rajongók, eme információ birtokában vajon sikerül-e a jövőben anélkül végig nézni Disney-Pixar filmet, hogy ne keresnénk, hol bukkan fel az A113-as kód?

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérlek, hogy írd ide a hozzászólásodat!
Kérlek, hogy írd ide a neved!