Az élőszereplős Mulannak női rendezője lesz

2
7853

Napjainkban dübörög a Disney klasszikusok élőszereplős feldolgozása. 2015 óta tudjuk, hogy a Mulan is sorra kerül majd, mostanra pedig az sem titok, hogy a feldolgozás 2018 novemberében kerül majd az amerikai mozikba.

Egy rajongó által készített kép a jövőre mozikba kerülő Mulanról.

A történet szerint Mulan, a gyönyörű kínai lány, férfinak álcázza magát, és idős rokona helyett indul a hunok elleni csatába. Sokáig őrzi inkognitóját, de a történet végén lebukik. Tettéért halálbüntetés járna, de végül kegyelmet kap.

Az élőszereplős feldolgozással kapcsolatosan felröppentek olyan hírek, miszerint Mulan szerepét egy fehér férfi alakítaná, de a rengeteg felháborodást látva az alkotók végül úgy döntöttek, ázsiai színész kapja a főszerepet. Másik „érdekesség”, hogy a feldolgozás rendezője nem más lesz, mint a híres új-zélandi forgatókönyvíró, rendező-producer, Niki Caro. (A bálnalovas, McFarland) A Mulan élőszereplős változatának költségvetése várhatóan meghaladja a 100 millió dollárt. Niki előtt csupán egyetlen hölgyre (Ava duVernay) bízott a Disney ilyen magas költségvetésű filmrendezést.

A Mulan élőszereplős feldolgozásának rendezéséhez Niki Carot kérte fel a Disney.

A Mulan a legsikeresebb és legtöbb hasznot hozó Disney-filmek egyikeként 1998-ban 300 millió dolláros bevételt produkált. Élőszereplős változatától még többet remélnek a készítők, hiszen a kínai piac folyamatosan növekszik, ráadásul az ott élők saját történelmük egy darabkájába kapnak betekintést, így a film iránti érdeklődés szinte garantált.

Hamarosan megtudhatjuk, hogy a készítők kit választottak ki a gyönyörű Mulan szerepére, a varázslatos végeredményt pedig jövő év végén mi is megtekinthetjük a mozikban.

2 HOZZÁSZÓLÁS

  1. “idős rokona helyett indul a hunok elleni csatába”
    Konkrétan az apja helyett indul a csatába!
    Ha már cikket írunk valamiről, akkor jó lenne tájékozódni előtte.
    Amúgy meg, nemtudom miért erőltetik ezt az élőszereplősdit. A Szépség és a szörnyeteg is egy gagyi semmi lett

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérlek, hogy írd ide a hozzászólásodat!
Kérlek, hogy írd ide a neved!