A Disney-mesék négylábú kedvencei

0
7641

Bátran kijelenthetjük, hogy az egyik legnépszerűbb háziállatunk a kutya, így hát nem meglepő, ha számos mesében is találkozhatunk eme kedves négylábúval. A Disney is szívesen szerepeltet ebeket, méghozzá nem is akármilyeneket! Íme, a legismertebb kutyahősök:

Suzy

A Suzy és Tekergő című rajzfilmet az 1955-ös amerikai gyártáshoz képest későn, csak 1997-ben kezdték vetíteni a hazai mozik. A mesében szereplő bájos Suzy nem csupán a kitaláció műve. Disney-t egy munkatársa vacsorára hívta az otthonába és megmutatta neki a család kutyájáról, egy kis spánielről készített rajzait. Az animáció mogulnak megtetszett az eb és további képregényrajzokat kért róla. Ez az ötlet nőtte ki magát aztán egészestés alkotássá.

Pongó

A 101 kiskutya híres dalmatája szintén egy valós kutyus nyomán kelt életre a vásznon. A történet szerzője, Dodie Smith 9 dalmatával osztotta meg otthonát. Egy ismerőse játékosan megjegyezte neki, milyen szép bunda lenne a kölykökből. Ennyi elég is volt, hogy az író fantáziája elszabaduljon.

Stella

A hercegnő és a béka eredetije a Grimm testvérek Békakirálya. A Disney feldolgozásban szereplő Charlotte kutyája Stella, a kis Basset hound. A folyton szomorú képű, lógó fülű kutyust a kislány ajándékba kapta édesapjától.

Dug

A Fel! című alkotásban találkozhatunk a borzalmasan elhízott Golden retrieverrel, Duggal. A zsémbes Carl zarándokútja során akad össze az ebbel, akinek ugyan van gazdája, mégis Carl mellé szegődik.

Plútó

Ki ne ismerné a Disney egyik legnépszerűbb karakterét? Plútó nem más, mint a híres Mickey egér kutyája és hű társa. Korai részekben Donald kacsa oldalán is feltűnt, akkor még Rover néven. Később kapta a Plútó nevet és kizárólagos gazdija Mickey lett.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérlek, hogy írd ide a hozzászólásodat!
Kérlek, hogy írd ide a neved!